Νέα επιδείνωση του καιρού από αύριο, Τετάρτη – Έρχεται έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Advertisement

Για νέα επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες και κυρίως από αύριο Τετάρτη 22/11 προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, κάνοντας λόγο για έντονα φαινόμενα που θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ειδικότερα, δύο διαδοχικά συστήματα θα επηρεάσουν την Ελλάδα και θα φέρουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και θυελλώδεις ανέμους, ενώ στα ορεινά είναι πολύ πιθανό να έχουμε χιονοπτώσεις.

Μάλιστα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία πρόκειται να εκδώσει έκτακτο δελτίο για την επερχόμενη κακοκαιρία σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά.

Ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter) τόνισε ότι η χώρα μας αυτή την εβδομάδα θα επηρεαστεί από δύο διαταραχές, η πρώτη την Τετάρτη και η δεύτερη το Σαββατοκύριακο.

«Δύο διαταραχές θα επηρεάσουν τη χώρα μας αυτή την εβδομάδα. Η πρώτη την Τετάρτη και η δεύτερη το Σαββατοκύριακο. Το μεσημέρι θα εκδοθεί προειδοποίηση για το πρώτο σύστημα που θα επηρεάσει την Τετάρτη κυρίως τα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο & τα Δωδεκάνησα», έγραψε ο Θοδωρής Κολυδάς.

Αρναούτογλου: Έρχεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού πανελλαδικά

Εν τω μεταξύ, για μία πιθανή πρόσκαιρη αλλά σοβαρή κακοκαιρία στα Βαλκάνια το επόμενο σαββατοκύριακο, η οποία θα επηρεάσει και την Ελλάδα, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Σε ανάρτησή του το πρωί της Τρίτης 21/11 ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε κάποια νέα στοιχεία σχετικά με την πιθανή κακοκαιρία, προειδοποιώντας μάλιστα όσους πρόκειται να ταξιδέψουν – και όχι μόνο – στα Βαλκάνια ή στη χώρα μας καθώς, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό μπορεί να φέρει θυελλώδεις ανέμους, δυνατές βροχές τοπικά αλλά και χιόνια κυρίως στα ορεινά τμήματα, ενώ μίλησε για πανβαλκανική-πανελλαδική επιδείνωση.

«Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι και όχι μόνο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπόλοιπα Βαλκάνια έχετε υπόψη σας σας παρακαλώ να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο πρόσκαιρης αλλά σοβαρής πανβαλκανικής-πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού από ένα πολύ γρήγορα κινούμενο αλλά ιδιαίτερα δραστήριο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο και θα μπορούσε να φέρει έστω και για κάποιες ώρες σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, η ακριβής τροχιά του οποίου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εντελώς!», έγραψε ο μετεωρολόγος στην ανάρτησή του στο facebook.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες, την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα θα έχουμε συννεφιά με βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα αλλά και τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Την Πέμπτη ο καιρός θα συνεχίσει να είναι άστατος, με τοπικές βροχές, σκηνικό το οποίο θα παραμείνει και την Παρασκευή, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται κυρίως στα ανατολικά νησιωτικά.

Το Σάββατο νέο κύμα κακοκαιρίας θα έρθει στη χώρα μας με βροχές στα δυτικά, τα νοτιοδυτικά αλλά και κάποιες χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement