Στο αυτόφωρο τη Δευτέρα οι 49 συλληφθέντες από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ

Στο αυτόφωρο τη Δευτέρα οι 49 συλληφθέντες από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο ΑΠΘ

Advertisement

Στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο θα δικαστούν αύριο, Δευτέρα, οι οι 49 συλληφθέντες από τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν, λίγο μετά τις 10 το πρωί της Κυριακής. Μέχρι τότε οι 49 – 31 άνδρες και 18 γυναίκες – θα παραμείνουν κρατούμενοι στη ΓΑΔΘ.

Η μεταφορά των κρατουμένων έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας με δύο κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. και δεκάδες αστυνομικούς από διάφορες υπηρεσίες. Ένας εκ των συλληφθέντων φώναξε κατά τη μεταφορά του «ζήτω οι καταλήψεις» ενώ ένας άλλος ύψωσε την αριστερή του γροθιά.

Στους 49 συλληφθέντες, ηλικίας από 19 έως 30 ετών, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημόσια υπηρεσίας (ΑΠΘ) και στους 48 από τους 49 για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα.

Σχετικά με την κατηγορία περί όπλων και φωτοβολίδων που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, διεξάγεται ξεχωριστή έρευνα κατά αγνώστων και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί στην κατάληψη

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης στην κατάληψη της Σχολής, οι αστυνομικοί εντόπισαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, αστυνομικές χειροβομβίδες κρότου λάμψης, μεταλλικό κόφτη σιδήρου και πλήθος κλειδαριών, κόφτη σιδήρων, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, περιέχοντες μπογιά, βαριοπούλα, δύο ενεργοποιημένες αστυνομικές χειροβομβίδες χειρός (κρότου λάμψης και δακρυγόνο).

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η επέμβαση έγινε μετά από καταγγελία για την πρόκληση φθορών στην υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Σημειώνεται ότι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς άτομα του αναρχικού χώρου προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες και να διαμαρτυρηθούν.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement