Η NASA παρουσίασε το πρώτο της επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων

Η NASA παρουσίασε το πρώτο της επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων

Advertisement

Φανταστείτε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων σαν το θρυλικό «Dungeons & Dragons», που διαδραματίζεται σε έναν μακρινό πλανήτη και είναι σχεδιασμένο από τη NASA. Αυτό είναι το «The Lost Universe»!

Το πρώτο παιχνίδι του είδους που φέρει την υπογραφή της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, καλεί τους παίκτες να εξερευνήσουν το Aldastron, μια πόλη στον πλανήτη Exlaris, αναζητώντας το εξαφανισμένο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble και μια ομάδα επιστημόνων που επίσης αγνοείται.

Το «The Lost Universe» (Το Χαμένο Σύμπαν) «κουμπώνει» εύκολα πάνω στο «Dungeons & Dragons» και άλλα είδη επιτραπέζιων παιχνιδιών ρόλων (tabletop role playing games ή TTRPGs), και όλα τα έγγραφά του είναι διαθέσιμα δωρεάν ως PDF στην ιστοσελίδα της NASA. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν έναν οδηγό 44 σελίδων με πληροφορίες για τις διάφορες πόλεις και τους χαρακτήρες που βρίσκονται στον Exlaris και τις ειδικότητές τους, οι οποίες περιλαμβάνουν την αστροφυσική, την ηλιακή επιστήμη, τα βιολογικά συστήματα, την πλανητική επιστήμη και την αεροναυπηγική. Υπάρχει επίσης ένας χάρτης του Aldastron για να βοηθήσει τους παίκτες να πλοηγηθούν στην περιπέτειά τους, καθώς και μια αφίσα για το παιχνίδι.

Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί για μια ομάδα 4 έως 7 χαρακτήρων επιπέδου 7-10. Για να γίνει πιο προσιτό στους λιγότερο έμπειρους παίκτες, χωρίζεται σε δύο μέρη που μπορούν να ολοκληρωθούν σε σε μία μόνο συνεδρία που διαρκεί περίπου 3 έως 4 ώρες. Το πρώτο μέρος λειτουργεί ως εισαγωγή στον κόσμο και επιτρέπει στους παίκτες να παρουσιάσουν τους δικούς τους χαρακτήρες και δεξιότητες. Το δεύτερο μέρος, ωστόσο, είναι ένα ταξίδι έξω από την πόλη, στο οποίο οι παίκτες θα πρέπει να ολοκληρώσουν προκλήσεις δεξιοτήτων και τελικά να αντιμετωπίσουν τον «μεγάλο κακό» που κρύβεται πίσω από τις εξαφανίσεις των επιστημόνων.

Η πρώτη αυτή απόπειρα της NASA στον κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών ρόλων φαίνεται αρκούντως διασκεδαστική, ενσωματώνοντας την επιστήμη του πραγματικού κόσμου και παράλληλα δίνοντας μεγάλη έμφαση στα στοιχεία φαντασίας που είναι τόσο δημοφιλή στο συγκεκριμένο είδος παιχνιδιών.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement