Μέριλιν Μονρόε: O μεγαλύτερος μύθος του Χόλυγουντ «επιστρέφει» μέσω AI

μονροε

Advertisement

Περισσότερα από 60 χρόνια μετά το θάνατό της, η Μέριλιν Μονρόε ξανασυστήνεται με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και θα κάνει το ντεμπούτο της την Παρασκευή 9/3 στο τεχνολογικό συνέδριο South by Southwest στο Όστιν του Τέξας.

Εμφανιζόμενη μέσω της οθόνης του υπολογιστή με ένα σεμνό μαύρο πουλόβερ ζιβάγκο και με το γνωστό ξανθό pixie χτένισμά της, η ψηφιακή σωσίας της εμβληματικής ηθοποιού θα συνομιλεί με τη γνωστή αναπνευστική φωνή της, έχοντας την ικανότητα να εκφράσει συναισθήματα, όπως το να χαμογελάσει ως απάντηση σε ένα κομπλιμέντο.

Σε ένα πρόσφατο τεστ, η digital Μέριλιν μίλησε για τον αγαπημένο της κινηματογραφικό ρόλο ως Sugar στην κωμωδία του 1959 «Μερικοί το προτιμούν καυτό», κάνοντας παύσεις και ρίχνοντας μια στοχαστική ματιά πριν δώσει τις απαντήσεις της.

Είπε ότι βρήκε τον σέξι αλλά και ευάλωτο χαρακτήρα «δύσκολο ρόλο, αλλά και ικανοποιητικό». Συνέστησε επίσης άλλες κωμωδίες, όπως το «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές» του 1953.

Η digital Μέριλιν δημιουργήθηκε από την Soul Machines, μια εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης που ειδικεύεται στη δημιουργία ρεαλιστικών ψηφιακών ανθρώπων, σε συνεργασία με την Authentic Brands Group. Η εταιρεία μάρκετινγκ κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων ομοιότητας της Μονρόε, καθώς και άλλων διασημοτήτων που έχουν πεθάνει.

«Κάθε φορά που μιλάω με τη Μέριλιν, είναι ένα ξεχωριστό συναίσθημα», δήλωσε ο Greg Cross, CEO και συνιδρυτής της Soul Machines.

«Νιώθεις ότι έχεις μια καλή σχέση με ένα είδωλο» είπε χαρακτηριστικά.

Η Soul Machines θα παρουσιάσει την digital Marilyn σε μια εκδήλωση που θα διοργανώσει το The Information, όπου οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τον χαρακτήρα. Ο Cross δήλωσε ότι ελπίζει ότι η επίδειξη θα προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με τη χρήση του χαρακτήρα ως πρεσβευτή της μάρκας.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement