Europol: Σοβαρή παραβίαση ασφαλείας – Εξαφανίστηκαν αρχεία με ευαίσθητες πληροφορίες αξιωματούχων

EUROPOL 856

Advertisement

Αντιμέτωπη με μία σοβαρή κρίση βρίσκεται η Europol που καταδεικνύει προβλήματα στη ασφάλειά της λόγω της εξαφάνισης ευαίσθητων αρχείων κορυφαίων αξιωματούχων της.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το POLITICO, μια σειρά από εξαιρετικά ευαίσθητα αρχεία της αστυνομικής υπηρεσίας της ΕΕ που περιείχαν προσωπικές πληροφορίες κορυφαίων στελεχών επιβολής του νόμου εξαφανίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι.

Τα αρχεία φέρεται να ήταν κλειδωμένα, σε μια ασφαλή αποθήκη μέσα στα κεντρικά γραφεία της Europol στη Χάγη, υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με σημείωμα της υπηρεσίας που διακινήθηκε εσωτερικά και περιήλθε σε γνώση του POLITICO, αλλά και με συνομιλίες με νυν και πρώην στελέχη, τα έντυπα αρχεία προσωπικού της εκτελεστικής διευθύντριας της Europol, Catherine De Bolle, και άλλων ανώτερων αξιωματούχων διέρρευσαν λίγο πριν από τον Σεπτέμβριο.

«Στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, η Διεύθυνση της Europol ενημερώθηκε ότι τα έντυπα προσωπικά αρχεία πολλών μελών του προσωπικού της», έγραφε το σημείωμα. Όταν οι αξιωματούχοι έλεγξαν όλα τα αρχεία της υπηρεσίας, ανακάλυψαν ότι έλειπαν επιπλέον αρχεία.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement