Νέα Φιλαδέλφεια: Ένταλμα σύλληψης για οπαδό του ΠΑΟ

opke.jpg

Advertisement

Είχε ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία και αναφέρεται στην δικογραφία που είχε σχηματισθεί και παραδοθεί στον εισαγγελέα.

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για ένα οπαδό του Παναθηναϊκού, που συμμετείχε στην καταδρομική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια (όπως ο ίδιος παραδέχθηκε στα social media), προχώρησαν οι αρχές.

Ο συγκεκριμένος οπαδός, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχε ομολογήσει την παρουσία και την συμμετοχή του στην αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είχε ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία και αναφέρεται στην δικογραφία που είχε σχηματισθεί και παραδοθεί στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων, καθώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους έχουν ταυτοποιήσει μέσω των πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων και άλλους οπαδούς που διαφεύγουν της σύλληψης.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανάλυση των ευρημάτων που έχουν κατασχεθεί από τους συλληφθέντες και θα εξεταστούν με βάση και τα δείγματα DNA.

Το Mega παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων φωτογραφίες-ντοκουμέντα από ρόπαλα, πέτρες και άλλα αντικείμενα γεμάτα αίμα, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι η ΕΛ.ΑΣ. αναζητά την ταυτοποίηση από τα δείγματα DNA. Ωστόσο, σύμφωνα με τις υπάρχουσε πληροφορίες, κανένα δεν φαίνεται έως τώρα να είχε ίχνη αίματος του δολοφονημένου Μιχάλη.

Την ίδια ώρα, οι ανακριτές κρίνουν ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είναι όχι μόνο ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων αλλά και ύποπτοι φυγής. Στο σκεπτικό της απόφασής τους αναφέρουν ότι οι Κροάτες επιδιώκουν, με σαφή αθλητική αναφορά και οπαδικό κίνητρο, τη συστηματική διάπραξη των αδικημάτων σε βάρος οπαδών διαφορετικών σωματείων, καθώς και φθορών σε οχήματα και εγκαταστάσεις.

Τέλος, ενώ αναμένονται ακόμη απαντήσεις από την Κροατία για το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων ναζί, τα κινητά τηλέφωνα και ιδιαίτερα τα δεδομένα από τα GPS δίνουν περαιτέρω στοιχεία, όμως, κρίσιμη η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να αναλυθούν συνομιλίες και βίντεο από τις συσκευές. 

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement