Ασκήσεις Pilates για να δυναμώσεις τους κοιλιακούς σου στο σπίτι από την Μάντη Περσάκη

mandy persaki 2.5

Advertisement

Ασκήσεις Pilates από την Μάντη Περσάκη

Η Mάντη Περσάκη, είναι Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην Κολύμβηση, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τη ” Συγκριτική αξιολόγηση παραμέτρων φυσικής κατάστασης γυναικών που ασκούνται με Pilates μέσα και έξω από το νερό”.

Είναι, επίσης, κάτοχος με άριστα διδακτορικού τίτλου σπουδών από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ με τίτλο “Η επίδραση προγράμματος Pilates στις καρδιαναπνευστικές λειτουργίες, την αερόβια ικανότητα και την αναερόβια ισχύ σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες”.

Είναι ιδιοκτήτρια της αλυσίδας γυμναστηρίων Pilates By Mandy and more, αριθμώντας 8 γυμναστήρια σε Ν. Σμύρνη, Άλιμο, Ελληνικό, Νέο Ψυχικό, Κορυδαλλό και Ν. Μάκρη, Μεσολόγγι και Πεύκη ενώ παράλληλα ασχολείται και με ερευνητικά προγράμματα επιστημονικού ενδιαφέροντος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

1η άσκηση:

mandy persaki 2.4

Ξάπλωσε στο στρώμα, έχοντας τα πόδια λυγισμένα στον αέρα και τον κορμό όσο πιο ψηλά μπορείς. Τέντωσε εναλλάξ τα πόδια προσπαθώντας να ενώσεις αντίθετο χέρι – γόνατο.

  • Εκπνοή στο τέντωμα του ποδιού.
  • Συνέχισε για 1’-2’.

2η άσκηση:

mandy persaki 2.3

Σε πλάγια θέση, κάτω πόδι λυγισμένο και επάνω τεντωμένο. Ένωσε τεντωμένο χέρι με πόδι

  • Εκπνοή στο ανέβασμα.
  • 1’-2’ η κάθε πλευρά.

3η άσκηση:

mandy persaki 2.2

 

Ξάπλωσε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα στο στήθος και τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Σήκωσε τον κορμό σου και ταυτόχρονα τέντωσε προς τα πάνω τα πόδια.

  • Εκπνοή στο σήκωμα του κορμού.
  • Επανάλαβε για 1’-2’.

 

4η άσκηση:

mandy persaki 2.1

Κάθισε στα γόνατα έχοντας τα χέρια πίσω από τον αυχένα και το ένα πόδι λυγισμένο στο πλάι. Κάμψε τον κορμό από την πλευρά του ποδιού στήριξης και ανέβα αργά σφίγγοντας καλά την κοιλιά.

  • Εκπνοή στην κάμψη.
  • Επανάλαβε για 1’-2’ σε κάθε πλευρά.

5η άσκηση:

mandy persaki 2.5

Στηρίξου στις παλάμες και στα δάχτυλα των ποδιών έχοντας τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα, ώμοι- παλάμες στην ίδια ευθεία. Σπρώξε με τα χέρια σου διατηρώντας ίσια πλάτη και φέρε τον κορμό προς τα πόδια σου.

  • Εκπνοή στο σπρώξιμο.
  •  Επανάλαβε για 1-2’.

 

Mini bio: Μάντη Περσάκη, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθήνων.

Founder και Owner των γυμναστηρίων Pilates by Mandy.

 

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement