Καιρός: ”Αλλαγή σκηνικού με λασποβροχές και πτώση θερμοκρασίας”

kakokairia 0203

Advertisement

Με διαφορετικό «πρόσωπο» ο καιρός σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου.

Ήδη από το βράδυ της Τρίτης σημειώνονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά και στο Βόρειο Ιόνιο, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν σήμερα.

Έως το μεσημέρι θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο υπόλοιπο Ιόνιο, στην Κρήτη και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων (κυρίως μικρού μεγέθους) υπάρχει κυρίως στα βόρεια, ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά καθώς και στο Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο.

Κατά τη νύχτα προς Πέμπτη 18/04 τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Θράκη, στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και στα ορεινά των δυτικών και νοτίων ηπειρωτικών, παρουσιάζοντας παράλληλα σημαντική εξασθένηση.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Τετάρτη 17/04 κατατάσσεται στην Κατηγορία 2 (Μέτρια). Στον χάρτη της Εικόνας 1 παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος υετού σε χιλιοστά που αναμένεται έως το βράδυ της Τετάρτης 17/04.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement