Κορινθία- “Παλαιοχριστιανοί”: Απομακρύνθηκαν με εισαγγελική εντολή τα παιδιά

Κορινθία Παλαιοχριστιανοί Απομακρύνθηκαν με εισαγγελική εντολή τα παιδιά

Advertisement

Απομακρύνθηκαν συνολικά ανήλικα παιδιά -μετά από εισαγγελική παραγγελία- από την οικογένεια «Παλαιοχριστιανών», όπως αυτοαποκαλούνται, που ζει σε πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωριό Μάννα της Ορεινής Κορινθίας, δόθηκε, πριν λίγες ώρες.

Η εισαγγελική παραγγελία αφορούσε συνολικά σε τέσσερα ανήλικα, 15, 13, 6 και ενός έτους τα οποία μεταφέρονται σε άλλο περιβάλλον.

Μαζί με την οικογένεια (το ζευγάρι και πέντε παιδιά) η οποία μένει σε ένα λαγούμι, σε βάθος 30 μέτρων ζουν και ορισμένα άλλα άτομα από διάφορες περιοχές της χώρας. Στο σύνολό τους είναι περίπου δέκα και όλοι τους ζουν σε σπίτια από λάσπη, μαγειρεύουν με ξύλα, φτιάχνουν τόξα και βέλη, απορρίπτουν οτιδήποτε σχετίζεται με τη τεχνολογία, ενώ τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο.

Η καταγγελία και η αποκάλυψη

Το κρησφύγετο των «ανθρώπων των σπηλαίων» αποκαλύφθηκε μετά από την καταγγελία ενός κυνηγού ο οποίος το περασμένο Σάββατο είδε τον 45χρονο πατέρα της οικογένειας να βάζει φωτιά στο αγροτικό του και στη συνέχεια να ανοίγει πυρ. Ο 67χρονος κατήγγειλε την επίθεση σε βάρος του στο Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου και την επόμενη ημέρα οι Αστυνομικοί πήγαν στο κρησφύγετο του 45χρονου προκειμένου να τον συλλάβουν.

Μόλις χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού ο 45χρονος μαζί με τη γυναίκα του, το γιο του και την κόρη του άρχισαν να σπρώχνουν τους Αστυνομικούς ενώ η 22χρονη κόρη της οικογένειας άρπαξε ένα ξύλο και χτύπησε έναν Αστυνομικό στο κεφάλι. Στη συνέχεια, με όπλα στα χέρια έφυγαν από την καλύβα και τράπηκαν σε φυγή πυροβολώντας στον αέρα ώστε να μην τους ακολουθήσουν οι Αστυνομικοί.

Ο πατέρας της οικογένειας δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ALPHA:

«Ήρθαν περίπου 150 αστυνομικοί να μας συλλάβουν. Απομακρύναμε τα παιδιά και παραδοθήκαμε. Εμένα να με βάλετε φυλακή το πολύ να με ταΐζετε τζάμπα, δεν έχω κάτι να δώσω», δήλωσε το πρωί στην τηλεόραση του Alpha ο πατέρας της οικογένειας.

Χθες ο ίδιος αποκάλυψε πως δεν στέλνει κανείς τα παιδιά του στο σχολείο και αυτό γιατί διαφωνούν με την ελληνική εκπαίδευση.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement