Ποια σχολεία είναι κλειστά σήμερα, ποια θα ανοίξουν αργότερα λόγω του χιονιά

sxoleio

Advertisement

Κλειστά θα μείνουν την Τετάρτη (10/1) πολλά σχολεία ανά την επικράτεια, λόγω των χιονοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ, σε ορισμένες περιοχές, τα σχολεία θα ανοίξουν αργότερα.

Κλειστό το Δημοτικό σχολείο Βαθέος Αυλίδας λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης

Κατόπιν απόφασης της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, διακόπτεται προσωρινά για αύριο Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου Βαθέος Αυλίδας, λόγω προγραμματισμένης διακοπής ηλεκτροδότησης στην ευρύτερη περιοχή, για την υλοποίηση εργασιών από τη ΔΕΔΔΗΕ.

Κλειστά σχολεία στη Σαμοθράκη λόγω χιονιού

Στην απόφαση να μη λειτουργήσουν τα σχολεία της Σαμοθράκης προχώρησε ο δήμαρχος Θανάσης Βίτσας, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο ακριτικό νησί. «Σύμφωνα με την καιρική πρόγνωση αναμέναμε χιονοπτώσεις και χαμηλές θερμοκρασίες μετά το μεσημέρι και κυρίως στα ορεινά. Από τις 8.30 το πρωί όμως ο καιρός άρχισε να αγριεύει. Αυτή τη στιγμή χιονίζει παντού, η θερμοκρασία είναι περίπου στους 2 βαθμούς και πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης περίπου 7 μποφόρ, λόγω των οποίων δεν πραγματοποιήθηκε και το πρωινό δρομολόγιο του πλοίου από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη. Εκτιμώντας ότι με τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες -χιονόπτωση και χαμηλή θερμοκρασία- από αύριο το πρωί θα υπάρχει ολισθηρότητα στο οδικό δίκτυο, αποφασίστηκε η μη λειτουργία των σχολείων για δύο ημέρες πρωτίστως για λόγους ασφαλούς μετακίνησης των μαθητών και επίσης για να ετοιμαστεί η τηλεκπαίδευση από τους διευθυντές ώστε να μη χαθούν περισσότερες ημέρες μαθημάτων» διευκρινίζει ο κ. Βίτσας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά τα σχολεία στο Αμύνταιο

Αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στον Δήμου Αμυνταίου την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024. Με απόφαση του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Ιωάννη Λιάση λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λάρισα: Αναστέλλεται η λειτουργία σχολικών μονάδων λόγω βλάβης στο σύστημα θέρμανσης

Την αναστολή τριών σχολικών μονάδων της Λάρισας λόγω έκτακτης βλάβης στο σύστημα θέρμανσης αποφάσισε με σχετικές ανακοινώσεις ο Δήμος Λαρισαίων. Ειδικότερα, πρόκειται για τις εξής:

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας
Ειδικό Νηπιαγωγείο Λάρισας
ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ Δήμου Λαρισαίων

Η αναστολή λειτουργίας ισχύει μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2024.

Κλειστά το 2ο Νηπιαγωγείο και 4ο Δημοτικό Σχολεία Πυλαίας

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο τα συστεγαζόμενα 2ο νηπιαγωγείο και 4ο δημοτικό σχολεία της Πυλαίας την Τρίτη 9/1 και Τετάρτη 10/1. Από το πρωί της Κυριακής συνεργεία του δήμου εργάζονται αδιάκοπα στον χώρο του σχολείου για την ομαλοποίηση των ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία, συνεργαζόμενα και με τα συνεργεία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την επαναλειτουργία του φυσικού αερίου. Το τελευταίο είναι και το σημαντικότερο πρόβλημα για την επαναλειτουργία του σχολείου που πρέπει να θερμανθεί.

Κλειστά τα σχολεία στο Σουφλί

Λόγω των χιονοπτώσεων, σήμερα Τετάρτη (10/01) τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Σουφλίου θα παραμείνουν κλειστά.

Κλειστά και στο Διδυμότειχο

Κλειστά θα είναι τόσο τα σχολεία όσοι κοι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Διδυμοτείχου. Η σχετική ανακοίνωσή του δημάρχου αναφέρει τα εξής: «Λόγω των τρεχουσών καιρικών συνθηκών και του παγετού, ενημερώνουμε ότι όλες οι σχολικές δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Διδυμοτείχου, θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024. Για οποιαδήποτε αλλαγή που θα αφορά τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση».

Κλειστά σχολεία στο Δήμο Διρφύων

Λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων στην περιοχή της Δίρφυς, θα παραμείνουν κλειστά αύριο 10/1 τα εξής σχολεία :
– Νηπιαγωγείο Στενής
– Δημοτικό Στενής
– Γυμνάσιο Στενής
– Νηπιαγωγείο Στροπώνων
– Δημοτικό Στροπώνων

Μια ώρα αργότερα θα λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου Πρεσπών

Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών Γιώργου Στεργίου, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, τα μαθήματα στις σχολικές μονάδες του Δήμου Πρεσπών θα ξεκινήσουν μια ώρα αργότερα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Ο παιδικός σταθμός θα λειτουργήσει κανονικά.

Αργότερα το κουδούνι στις σχολικές μονάδες του Δήμου Εορδαίας

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για την ασφάλεια των μαθητών, αύριο Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας, θα λειτουργήσουνη στις 09:15. Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια, Εσπερινά ΕΠΑΛ θα γίνει στις 19:15. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Μία ώρα αργότερα θα λειτουργήσουν τα σχολεία στην Αρναία

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αρναία του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, λόγω της χιονόπτωσης, θα λειτουργήσουν αύριο μία ώρα αργότερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, μια ώρα αργότερα από το σύνηθες, θα πραγματοποιηθούν τα πρωινά δρομολόγια των οχημάτων που μεταφέρουν τους μαθητές στα σχολεία.

Κοζάνη: Στις 09:15 θα ξεκινήσουν τα σχολεία – Κανονικά παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή μας, με απόφαση του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη, όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) καθώς και Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) του Δήμου Κοζάνης, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 09:15, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024. Επίσης, η λήξη των μαθημάτων στα Εσπερινά Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 θα γίνει στις 20:00. Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement