Νηστίσιμα και Υγιεινά Soft Cookies

SOFT COOKIES

Advertisement

Υπέροχα νηστίσιμα Soft Cookies της Σοφία Τσιμπουκέλη.

Τα soft cookies ή αλλιώς μαλακά μπισκότα, είναι τα αγαπημένα μικρών και μεγάλων.

Σήμερα θα φτιάξουμε τα δικά μας νηστίσιμα soft cookies. Πεντανόστιμα και μαλακά σαν αφρός σίγουρα θα απογειώσουν τις ημέρες της νηστείας. Φτιάχνονται πανεύκολα κι αν ακολουθήσετε την συνταγή τα soft cookies θα είναι απόλυτη επιτυχία.

Φτιάξτε τα πιο αφράτα και νόστιμα vηστίσιμα Soft Cookies και όλοι θα σας λατρέψουν πραγματικά!
Ιδανικά για τον καφέ ή το τσάι σας! Είναι υπέροχα να τα βουτάς στο γάλα και τα παιδιά σας θα σας λατρέψουν.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Νηστίσιμα  soft cookies:

ΥΛΙΚΑ

50 γρ Μαύρη Ζάχαρη
50 γρ ζάχαρη
130 γρ vegan βουτυρο*, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ αλεύρι ντινκελ
100γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μικρό μήλο
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
μία πρέζα αλάτι
150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια

*Vegan βούτυρο μπορείτε να βρείτε στο ψυγείο του σουπέρ μαρκετ, ωστόσο σαν πιο οικονομική επιλόγη (όχι όμως το ίδιο υγιεινή) μπορεί να αντικατασταθεί και με μαργαρινή.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμάινουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις.
Αρχικα πολτοποιούμε στο μπλέντερ το μήλο. Απο τον πολτό του μήλου θα χρειαστούμε τα 40 γρ.
Στο μίξερ θα χτυπήσουμε τα 2 είδη ζάχαρης με το βούτυρο και την σκόνη βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα 40 γρ απο τον πολτό του μήλου και χτυπάμε ακόμα λίγο.
Τέλος θα προσθέσουμε τα άλευρα, το μπέικιν και το αλάτι. Θα ζυμώσουμε ελαφρία με το χέρι.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να έχουμε μια μπάλα.
Σε ένα ταψί (όχι βαθύ) απλώνουμε μια λαδόκολλα, κάνουμε 16 μπαλάκια σε μέγεθος καρυδίου και τα απλώνουμε πάνω στη λαδόκολλα, να έχουν απόσταση μεταξύ τους (λογικά θα χρειαστεί να ψήσετε 2 φορές).
Τα πατάμε με το χέρι να απλώσουν λιγο.
Ψήνουμε για 13-15 λεπτά (ανάλογα το φούρνο, το πόσο μικρά και λεπτά θα τα κάνετε) και αφήνουμε να κρυώσουν.

Προσοχή!

Τα μπισκότα όταν τα βγάζουμε απο το φούρνο είναι πολύ μαλακά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ψήθηκαν, πρέπει να περιμένουμε να κρυώσουν εντελώς!

Καλή σας επιτυχία!

Mini bio: Σοφία Τσιμπουκέλη, δημιουργός του “My Sweet Side of Life” όπου μοιράζεται τις γλυκές καλλιτέχνικες της ανυσηχίες.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement